
Senate Community Affairs Committee 

ANSWERS TO ESTIMATES QUESTIONS ON NOTICE 

SOCIAL SERVICES PORTFOLIO 

2013-14 Additional Estimates Hearings 

Outcome Number: AAC - Ageing and Aged Care Question No: 533 

Topic: Pricing Assessor Manual 

Hansard Page: Written 

 
Senator Polley asked: 
 
Where the further information specified is not provided within 28 days the application is 
taken to be withdrawn.  Please explain the implication of this for providers.  Does this mean 
that if the Application was not refused it can be resubmitted within the four month 
timeframe? 
 
 
Answer: 
 
Section 52G-4 of the Aged Care Act 1997 provides that if the Aged Care Pricing 
Commissioner needs further information to determine the application, the Commissioner may 
give to the applicant a notice requiring the applicant to give further information:  
(a) within 28 days after the notice is given; or  
(b) within such other period as is specified in the notice.  The application is taken to be 
withdrawn if the information is not given in whichever of those periods applies. 
 
If the application is withdrawn, there is not restriction on the resubmission of an application. 
An aged care provider may make another application immediately for the same 
accommodation group. 
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